Bij Datask B.V. hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Of het nu gaat om productie van hardware of ontwikkeling van software, maar ook hoe je als bedrijf jezelf profileert in de markt. Ben je een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers? Hebben medewerkers invloed op de duurzame ontwikkelingen binnen het bedrijf? Daarom heeft Datask B.V. zich aangemeld als B-Corp bedrijf.

Wat is een B Corp?

B Corp is een internationaal netwerk van Benefit Corporations. Het is een label of keurmerk voor bedrijven die hun producten en diensten vooral inzetten voor een betere wereld. Je mag best commercieel zijn, als je maar zorgt voor impact op sociaal en duurzaam gebied. Want daar gaat het je als B Corp uiteindelijk om: ‘Using business as a force for good’.

Datask maakt graag deel uit van een groter netwerk van B-Corp bedrijven, waaronder: Tony Chocolonely, Dopper, Ben & Jerry’s, Patagonia, Moyee Coffee, Snappcar en Triodos Bank. En er zijn nog veel meer B Corps. In totaal zijn er 2.544 Benefit Corporations in meer dan 50 landen en 130 industrieën. Dankzij het B Corps-lidmaatschap kunnen we in Nederland en het buitenland een goed netwerk opbouwen van duurzame vrienden. Zo kunnen we elkaar helpen en inspireren!

3508198653-Bcorp.png

Waarom een B Corp?

De ontwikkeling van de Metert bracht ons op het idee om Datask aan te melden als B Corp bedrijf. Vanuit ons kantoor in Ermelo ontwikkelden we de Metert op basis van modulaire hardware zodat we later eenvoudig componenten uit kunnen wisselen zonder dat we daarvoor de complete hardware moeten verwisselen. Dit is beter voor het milieu. Ook de productie van de hardware doen we zo veel mogelijk lokaal, zodat we weinig transportkosten hebben en daardoor een lagere CO2 footprint.

Uiteraard is de Metert zelf ook een belangrijk product voor de B Corp certificering. Met de Metert voorkomen we de verspilling van kostbaar drinkwater. Door het continue monitoren van het waterverbruik krijgt een klant meer inzicht in zijn sluipverbruik en bieden we de mogelijkheid om zuiniger en slimmer met (drink)water om te gaan. Dit is belangrijk voor onze aarde.

Hier lees je meer over B Corp en zie je welke bedrijven er in Europa nog meer B Corp zijn.

Wil jij ook je score weten als bedrijf? Ga je gang!