Datask B.V. is in 2019 opgericht met als doel “open source” oplossingen in de Industriële Automatiseringsmarkt te ontwikkelen en te vermarkten. Voor die tijd waren er veel “gesloten” systemen die elk hun eigen licentiemodel hadden. Deze zware “enterprise” applicaties worden ontwikkeld en verkocht door grote softwarebedrijven vaak vergezeld met zware investeringen in engineeringskosten, supportkosten, training, opleiding enz.

Vanuit het perspectief van de IT wereld waren “open source” hardware en software applicaties al redelijk volwassen. Te denken valt aan de Raspberry PI, MQTT, Node Red, Grafana, OPC UA en vele andere. Dit maakte dat wij een slimme duurzame Saas oplossing wilden ontwikkelen voor de OT markt. Inmiddels hebben we onze eigen Cloud service waar verschillende bedrijven gebruik maken van onze diensten voor Asset Management, Energie Management of Remote monitoring en control.

B-Corp

Datask B.V. heeft zich aangemeld voor de certificering van B Corp. Lees hier meer over onze B Corp aanmelding. Wij vinden het erg belangrijk de B Corp missie en visie uit te dragen binnen onze bedrijf, vandaar dat wij deze opgenomen hebben in onze Missie en Visie:

  1. “Een van de doelen van Datask B.V. is door middel van haar bedrijfsvoering en activiteiten, een significant positieve invloed te hebben op de maatschappij en het milieu in zijn algemeenheid.” 
  2. “Bij onze besluitvorming houden we ook rekening met de sociale, economische, juridische of andere gevolgen van de bedrijfsuitvoering van Datask B.V. ten aanzien van (i) de werknemers, de dochtermaatschappijen en leveranciers (ii) de belangen van de klanten van Datask B.V. en haar dochtermaatschappijen, (iii) de gemeenschappen en de samenleving waarin Datask B.V., haar dochtermaatschappijen en leveranciers hun bedrijf uitvoeren, (iv) het lokale en globale milieu en (v) de korte en lange termijn belangen van de onderneming.””

Contact

Wil je iets aan ons vragen of wil je iets laten weten, neem dan contact met ons op:

Je kunt ons bellen of mailen:

Datask B.V.

Jagerserf 24a

3851 SM Ermelo

E-mail: info@datask.nl

Telefoon: +31-85-5870733